2e weblog Hans en Manon (11-11-2007)

Ook Hans en Manon houden ons op de hoogte van hun bezigheden in Spanje. In hun tweede weblog komen ze erachter tegen welke Spaanse moeilijkheden Maaike en Michiel vaak aanlopen.

Gisteren hebben we voornamelijk doorgebracht als transportbedrijfje. De auto van Maaike en Michiel had het helaas begeven, dus we hebben ze opgehaald. Daarna liepen we zelf ook eens tegen de problemen aan waarmee de medewerkers van het asiel te maken hebben hier in Spanje; gemaakte afspraken werden niet nagekomen. Wat bleek, de dakelementen voor de hokken waren zogenaamd onderweg, maar zijn uiteindelijk pas vandaag gearriveerd. Michiel over de rooie en eerst maar enkele andere dringende klussen aangepakt.

Manon en ik zijn bezig geweest om het kattenverblijf wat veiliger te maken voor de poezen met behulp van kippengaas. Ook daar is hulp nodig. Uiteraard zijn wij hier voor het meehelpen aan de bouw van de hondenhokken. Echter, veel katten zijn ernstig ziek en men heeft hier helaas weinig mogelijkheden om dit grondig aan te pakken. We moeten ons natuurlijk realiseren dat men hier pas enkele jaren bezig is en dat er al ontzettend veel is gedaan om de opvang en accommodatie van de dieren te verbeteren. Hier is echt een push nodig.

Gelukkig zijn er deze week twee Duitse dierenartsen die alle katten sterilliseren. Verder kijken ze ook zo veel mogelijk honden na en zijn wij met hun en de medewerkers van het asiel bezig om een programma op te zetten om de ziekte te kunnen uitroeien.

Gisteren zijn 6 honden op het vliegtuig naar Duitsland gezet en morgen volgen er nog 7.
We hopen morgen de eerste dog compound af te hebben en gaan dan hard door met nummer twee. Hopelijk werkt alles nu wel mee zodat we nog een goede klapper kunnen maken. Ondertussen gaat Manon zo goed mogelijk door in de kattenverblijven. Dat is dus echt nodig. Michiel en ik gaan weer beton storten en slopen.
vriend worden
Het verhaal van Tibbs