Actieve kinderen baat bij hond (19-2-2011)

Hond helpt bewegen1Onze trouwe viervoeters zijn bijna niet meer weg te denken uit ons gezinsleven. Ze zijn maatjes met de kinderen en ze houden ons actief. Ze zijn zelfs in staat luie tieners in beweging te krijgen.

Onlangs hebben wetenschappers van Virginia University onderzocht of er Hond helpt bewegeneen verband is tussen het hebben van een hond en de beweging die een mens heeft. Hierbij zijn 618 jongeren en hun ouders uit Minneapolis ondervraagd over het aantal honden dat ze thuis hadden en over de hoeveelheid tijd dat ze besteedden aan beweging.

Behalve de ouders kregen ook 318 van de jongeren een meetapparaatje om na te gaan hoeveel beweging zij hadden. Het onderzoek wees uit dat tieners uit gezinnen met een hond 15 minuten per week meer beweging kregen dan leeftijdgenoten zonder hond.

Kom van die bank af

De uitslag van het onderzoek heeft de wetenschappers verbaasd. Ze hadden verwacht dat het de ouders waren die de honden uitlieten, maar het resultaat was juist goed te zien bij de kinderen. 

Het is niet zeker dat het hebben van een hond ervoor zorgt dat kinderen direct actievHond helpt bewegen1er zijn. Wel zorgt een hond er in elk geval voor dat je vaker van de bank af komt. Elk beetje activiteit is belangrijk en het kan misschien net dat extra beetje beweging zijn dat je nodig hebt.

Bron: Telegraaf

vriend worden
Het verhaal van Tibbs