Alle honden krijgen een chip (21-12-2010)

chipAlle honden moeten een chip krijgen en geregistreerd worden. Op die manier wil staatssecretaris Bleker van Landbouw onder meer misstanden in de handel en fokkerij aanpakken. Er wordt nu te vaak doorgefokt met honden en er is overdreven aandacht voor schoonheid, zegt Bleker. In de toekomst is een hond zonder chip in principe illegaal. De eigenaar is dan in overtreding. Volgens Bleker moet het bij de aanschaf van een hond net zo normaal zijn dat de koper papieren krijgt als bij de koop van een auto

Het wetsvoorstel om huisdieren te registeren is al langer in voorbereiding. Volgens Stichting Chip, Centraal Huisdieren Identificatie Punt, worden in steeds meer Europese landen honden en katten geregistreerd met een chip. Bijvoorbeeld in Engeland, België, Zwitserland en Denemarken.
"We wachten er al een paar jaar op," zegt woordvoerder Evers. "Wij begrijpen alleen niet waarom het ook niet met katten gebeurt."Volgens Evers van Stichting Chip hebben zo'n driekwart van de Nederlandse honden en katten een chip. Het inbrengen van zo'n chip kost tussen de 25 en 50 euro. Diereneigenaren hebben dat geld er vaak graag voor over. "Als je dier dan kwijt is of een ongeluk heeft gehad, is het gemakkelijker op te sporen", aldus Evers. "Er zitten ook veel minder dieren zonder eigenaar in de dierenasiels.

 

Bron: NOS.nl

vriend worden
Het verhaal van Tibbs