Apapa (17-10-2007)

Dankzij de samenwerking met Pet's Place is Dutchypuppy in staat een nieuw project te ondersteunen: Apapa in Spanje. Hoog tijd om deze organisatie aan jullie voor te stellen!

mei 2012
Onderstaande artikel geeft de indruk dat Dutchypuppy nu ook nog met Apapa samenwerkt en dat Maaike van der Poelje daar ook nog bij betrokken is. Beide zaken zijn niet meer van toepassing, deze samenwerking is na een bestuurswisseling beeindigd.

Dit wordt na Roemenië en Bosnië ons derde project dat we structureel steunen. Het is geen geheim dat in het populaire Spanje nog heel anders wordt gedacht over honden en andere dieren dan in Nederland. Viervoeters zijn gebruiksvoorwerpen; als het leuke er af is, kunnen ze weg.
 
Hoog tijd om het Spaanse Apapa voor te stellen. Deze vrijwilligersorganisatie is actief in de buurt van Ayamonte. Zo'n 25 vrijwilligers, waaronder Maaike van Poelje (te zien in het filmpje met Bridget), zetten zich in ter bescherming van de dieren. Ze vangen in de steek gelaten, mishandelde en zwerfdieren op. Geven ze medische zorg en proberen te dieren te herplaatsen. Op dit moment heeft Apapa plaats voor 100 honden en 40 katten in een klein aantal dierenverblijven die bijna 10 jaar oud zijn. Minstens een derde van de verblijven moet opgeknapt worden om de dieren de winter fatsoenlijk door te laten komen.
 
Het bijzondere van Apapa is dat zij hogere eisen stelt dan andere organisaties in Spanje. De dieren moeten het naar hun zin hebben, ook als ze in de shelter zitten. Bovendien worden alle dieren na binnenkomst gesteriliseerd, wat zeker niet bij elke stichting in Spanje gebeurt.
 
Met de steun van Dutchypuppy komt er eindelijk meer aandacht voor de problematiek daar. Hopelijk kunnen er met de steun van Dutchypuppy een aantal verblijfplaatsen voor de dieren worden gebouwd en gerenoveerd, waarmee de shelter een voorbeeld wordt voor de lokale overheden en andere shelters in de buurt. Daarnaast zou het fantastisch zijn als er een auto of camper aangeschaft kan worden, waarmee de dieren kunnen worden opgehaald en verzorgd.

Klik hier voor de video waarin Bridget de organisatie Apapa bezoekt.


vriend worden
Het verhaal van Tibbs