Ben jij klaar voor een huisdier? (2-2-2011)

Aanschaf huisdierHet lijkt allemaal zo leuk een lief kleine puppy of zo'n schattig poesje, maar heeft u al goed nagedacht voordat u een huisdier aanschaft?

Het nieuwe, lieve, kleine huisgenootje wordt snel groot en eist steeds meer verzorging en aandacht op. Daarom is het belangrijk dat u goed nadenkt voordat u een huisdier neemt. Wat voor huisdier u ook kiest, het kost geld en betekent tijd, zorg en aandacht voor het dier. Heeft u zichzelf de volgende vragen al gesteld?

Welk dier past bij mij en of mijn gezin? Bent u of uw gezin erg actief en houdt u van veel wandelen, dan past een hond wellicht goed bij u. Bent u een rustig persoon die veel binnen zit, dan is de keuze voor een kat misschien beter.Aanschaf huisdier2 

Heeft u zich al wel eens afgevraagd wat een huisdier per jaar kost? De voer- en dierenartskosten kunnen hoog oplopen. Heeft u dit voor uw dier over?

Hoeveel bewegingsvrijheid heeft het dier bij u in huis? Heeft u een ruime woning of een grote tuin, of woont u op 10 hoog in een tweekamerflat?

Neemt u een huisdier omdat de kinderen het zo graag willen? Of vindt u het zelf ook leuk om een nieuw gezinslid in huis te hebben? Kinderen hebben vaak nog niet genoeg verantwoordelijkheid om voor het dier te zorgen. Na enkele maanden is het nieuwe eraf, waardoor u degene bent die voor het diertje moet zorgen. 

Heeft u er rekening mee gehouden dat sommige huisdieren 20 jaar of ouder worden? Wie zorgt er dan voor het dier als de kinderen het huis uit zijn.

En wat gebeurt er met het huisdier als u met vakantie gaat of voor uw werk op reis moet? Dumpt u uw huisdier in de berm onderweg naar de vakantie bestemming, neemt u het huisdier mee of zorgt u voor een goed dierenpension.

Dit zijn een paar vragen waarmee u de verantwoorde beslissing kunt nemen of u goed voor een huisdier kunt zorgen. De volgende stap is dan om de juiste keuze te maken uit het aanbod van dieren.

Bron: Dierennieuws

vriend worden
Het verhaal van Tibbs