Blinde Bilbo vindt geluk in Zweden (18-12-2007)

Het zag er niet goed uit voor Bilbo. Gedumpt door zijn Roemeense eigenaar en dan ook nog blind. Gelukkig vond het asiel in Cernavoda een lief baasje voor hem.

Bilbo werd achtergelaten vlakbij het asiel, midden op de weg. Twee asielmedewerkers die hem wilden redden, moesten toezien hoe hij bijna werd overreden door een truck.

Al snel werd duidelijk dat het kleine hondje blind was. Mede daardoor leek het vinden van een baasje voor Bilbo een bijna onmogelijke taak. Toch bleek dat niet het geval: een advertentie op de site van de Zweedse organisatie Hundhjalpen volstond. Marina, die eerder al de honden Yanni en Suzy adopteerde, wilde Bilbo dolgraag in huis nemen.

Bilbo volgt zijn nieuwe baasje nu als een schaduw. En om het hem gemakkelijker te maken, heeft Marina een belletje om haar been gedaan, zodat Bilbo altijd weet waar ze is.

Bilbo vindt het zalig om te gaan wandelen met zijn nieuwe baasjes en hij gedraagt zich als een puppy.

In november en december zijn al tien oude honden door Zweedse families geadopteerd. Een koude winter in het asiel hoeven ze gelukkig niet meer mee te maken.

Dutchypuppy is blij te horen dat Sara Turetta (projecten Roemenië) en haar collega's zoveel goede dingen voor elkaar krijgen. We zullen hun werkzaamheden dan ook met liefde blijven steunen.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs