BSAPP helpt zwerfdieren in Bulgarije (30-5-2010)

Bulgarije_JenniferBulgarije heeft problemen met de overbevolking van honden en katten. Het resultaat is dat talloze zwerfdieren worstelen om te overleven op straat. BSAPP trekt zich het lot van deze dieren aan. Hun missie is het bevorderen van dierenwelzijn en de mensen bewust maken van dit probleem.

Groepsfoto BSAPPBSAPP (Bulgarian Society for Animal Protection and Preservation) bestaat uit  een groep van toegewijde Bulgaarse en buitenlandse vrijwilligers die ernaar streven om zwerfhonden en -katten in Bulgarije te helpen en het steriliseren/castreren van deze dieren te promoten.

Dr Stoyan Stoyanov richtte BSAPP op nadat er geconstateerd was dat de zwerfhonden- en zwerfkattenpopulatie hard groeide. Met hulp van collega's en leden van de gemeenschap heeft Dr Stoyanov een Animal Center opgericht. Hier heeft hij sindsdien meer dan 700 sterilisaties/ castraties uitgevoerd en ook veel zieke en gewonde dieren geopereerd en genezen.

Wat doet BSAPP?
Castreren en steriliseren – de meest doeltreffende en humane manier om het probleem van de overbevolking van honden en katten onder controle te houden.
Herplaatsingen – BSAPP streeft ernaar zoveel mogelijk honden en katten te (her)plaatsen. Met name de meest kwetsbare dieren.
Openbaar Onderwijs en het actieprogramma - Een wijs man heeft gezegd: "Je kunt een stok breken, maar een takkenbos niet." BSAPP gelooft dat hoe meer zorgzame mensen er zijn en hoe meer kennis er is, hoe groter het vermogen om het probleem aan te pakken en de dieren te helpen.

Het Sofia centrum
Een van de belangrijkste doelstellingen voor 2010 is om algemene verbeteringen aan te brengen aan het centrum, in het bijzonder aan de operatiekamers. Middelen en apparatuur zijn altijd welkom om zo de zwerfhonden en -katten te blijven helpen.

Websites:
http://bulgariadogs.webs.com/
http://www.bsapp.org/
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=6qbe-NYPU4o&feature=player_embedded

vriend worden
Het verhaal van Tibbs