Busje Apapa (11-3-2008)

Transport busje apapa (original size)Dankzij Dutchypuppy beschikt Apapa in Spanje over een busje. Maaike legt uit hoe handig dat is.

onderweg busje apapa (original size)Sinds een maand of twee is onze stichting APAPA de trotse bezitter van een flinke bestelbus  die we hebben kunnen aanschaffen dankzij Dutchypuppy. Behalve de lokale transporten die we hiermee doen (zwerfhonden vervoeren naar het opvangcentrum, geadopteerde dieren naar het vliegveld transporteren, dieren ophalen uit een dodingsstation om ze vervolgens bij ons te plaatsen etc), wordt de bus ook af en toe ingezet om ermee naar Duitsland of Nederland te rijden. Deze lange reis wordt benut om de reeds geadopteerde dieren naar hun huis van bestemming te brengen (sommige van de dieren in ons centrum worden in Duitsland en Nederland geadopteerd). Op deze manier kunnen vele honden sneller aan hun nieuwe leven beginnen en bovendien zorgt het ervoor dat in het asiel weer plekjes vrij komen om nieuwe dieren op te kunnen vangen. Op die manier slaan we twee vliegen in een klap.

Twee weken geleden was het zover: gewapend met goede wegenkaarten zijn twee van onze vrijwilligers op pad gegaan. Op de heenweg vervoerden zij elf honden in de bus, vijf galgo’s die werden overgebracht naar de stichting Galgos in Not in Zuid- Duitsland. Wij hebben zeer goede evaringen met deze stichting, die zich heeft gespecialiseerd in het herplaatsen van deze lieve, vaak zeer misbruikte, spaanse windhonden.
Vervolgens reed de bus door naar het noordwesten van Duitsland waar de andere zes honden werden afgeleverd aan hun nieuwe gezinnen, dankzij bemiddeling van stichting Hunde-Aus-Andalusien. Iedereen en niet in het minste de honden, was zeer blij!  Van te voren hadden we wel getwijfeld of zo’n reis niet te lang is voor de dieren, maar tijdens de trip bleek weer eens te meer dat de dieren zich ontzettend goed kunnen aanpassen en al blij zijn vanwege het feit dat ze speciale aandacht krijgen. Onze vrijwilligers waren, ondanks al hun ervaring met het dierenwerk, opnieuw verwonderd over de dankbaarheid en de blijheid die de honden toonden  tijdens de reis.

De gehele reis is zeer voorspoedig verlopen, de meeste van de dieren verbleven in een transport bench en lagen heerlijk te slapen op hun zachte dekentje, of ze kauwden op een lekker bot.
Onze vrijwilligers hebben de heenreis in minder dan 36 uur volbracht en binnen die tijd hebben ze alle dieren twee keer uitgelaten voor een behoorlijke wandeling, plasje en poepje.

Dekens voer apapa (original size)Niet alleen op de heenreis reden ze een volle bus, want de dierenvrienden in Duitsland hadden niet stil gezeten de afgelopen weken en hadden een enorme hoeveelheid aan goederen ingezameld. Manden, benches, voer, speeltjes, botten, dekens, kussens, handdoeken, riemen, halsbanden….de bus zat op de terugreis zo vol dat bij het openen van de deuren de eerste spullen er al uitvielen. Er kon werkelijk geen speld meer bij!

Al met al is de reis dus zeer geslaagd geweest en… voor herhaling vatbaar!
Dank je wel Dutchypuppy!

vriend worden
Het verhaal van Tibbs