Crisis in Calarasi (9-10-2007)

In het Roemeense Calarasi is deze week een gruwelijke situatie ontstaan. De gemeente besloot alle zwerfhonden af te maken, omdat er sprake zou zijn van hondsdolheid.

Onze bevriende organisatie Save the Dogs (STD) heeft er alles aan gedaan om de massale slachtpartijen tegen te gaan. Zo bood STD aan om een tijdelijke opvang te bouwen om daar 100 tot 200 honden in quarantaine te houden en inentingen en zorg te verstrekken. Dat voorstel werd afgewezen. Het enige wat wel mocht, was de dieren voorzien van eten en drinken, terwijl ze wachtten op de dood.

Een paar dagen geleden zijn de eerste honden afgemaakt. STD ziet er op toe dat de honden zo min mogelijk hoeven te lijden, maar volgens ooggetuigen worden de dieren op brute wijze gevangen en worden sommige opgehangen in de straat.

Save the Dogs roept iedereen nu op om te protesteren tegen de slachtingen in Calarasi. Dat kan door een fax of e-mail te sturen naar de burgemeester en vice-burgemeester van de stad. Op de website van Save the Dogs staat een voorbeeldbrief in het Roemeens die je kunt gebruiken.

http://www.savethedogs.it/
vriend worden
Het verhaal van Tibbs