Dierenbescherming pleit voor slachtofferhulp dieren (17-3-2011)

dierenbeschermingIn de nieuwe campagne ‘De Dierenpolitie pakt de dader. Maar wie helpt het slachtoffer?’ richt de Dierenbescherming zich tot minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De organisatie benadrukt dat de komst van vijfhonderd dierenagenten, zoals door het kabinet in het regeerakkoord is voorgesteld, een goede zaak is. Maar vreest dat hierbij geen oog is voor het slachtoffer: het dier.

“Er wordt nu steeds gesproken over de komst van de dierenpolitie, maar waar we niemand over horen is het budget en de mankracht die nodig zijn voor hulp aan dieren,” aldus Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming. Hij vreest dat de overheid de mogelijkheden van de dierenpolitie overschat.

‘114, red een dier’
De Dierenbescherming verwacht een forse toename van het aantal melding door het speciale telefoonnummer ‘114, red een dier’. Dales: “Extra aandacht leidt altijd tot meer meldingen, maar wat wordt er in de plannen meegenomen over de opvang en verzorging van verwaarloosde of mishandelde dieren?”

Door de campagne, die dinsdag 15 maart is gelanceerd in diverse dagbladen, verwacht de Dierenbescherming een uitnodiging van de minister. Er komt meer kijken bij hulp aan dieren in nood dan alleen het afhandelen van meldingen en vervolgen van de slachtoffers. “Voor niets gaat de zon op, dierenambulances rijden niet op water en opvangcentra hebben een beperkte capaciteit”, zegt Dales. “Het lijkt of niemand zich bekommert om wat er nog meer komt kijken bij de hulp aan dieren in nood.”

Bron: Dierenbescherming, de Telegraaf

vriend worden
Het verhaal van Tibbs