Dierenleed in Turkije (20-6-2010)

SoSstraathondenSoSstraathonden Turkije is opgericht door een Belgische familie, die zeven jaar geleden verhuisde naar Antalya. In Turkije is het dierenleed enorm. Vooral bij honden, katten, paarden en runderen.

SoSstraahondenLiefde voor dieren is niet iets wat de Turken doorgaans aanleren. Dierenrechten zijn uit den boze. Slecht verzorgde paarden worden dag in dag uit als werkdier ingezet, in grote hitte, zonder water. 

Zwerfhonden lopen uitgehongerd, uitgedroogd, vol met huidziekten over straat. Vaak hebben deze dieren mankementen, omdat ze bewust worden aangereden. Honden worden om niets geschopt, geslagen, verminkt en verwond.

Mensen die zelf honden houden, leggen die meestal aan een (te korte) ketting, zonder voedsel en water of enige medische zorg. En vaak liggen die dieren in de brandende zon. Hun riem  zit veel te strak om de nek, waardoor ze diepe wonden en infecties krijgen.

SoSstraathonden Turkije is enkele jaren geleden begonnen met het voeren en verzorgen van de dieren op straat. Voor de honden die er het slechtst aan toe waren, is op den duur een opvang ingericht. Daar zitten nu zo’n 35 honden.

Sinds 2008 worden de dieren ter adoptie aangeboden. Er wordt gezocht naar families die onvoorwaardelijk van de honden houden. Inmiddels zijn reeds tientallen dieren met succes geplaatst. De stichting castreert/steriliseert ook roedels straathonden.

Wil je meer weten over SoSstraathonden Turkije, kijk dan op hun website 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs