Dutchypuppy steunt Dierenbescherming Suriname (19-2-2011)

DB SurinameEind februari start de dierenbescherming in Suriname met de derde grote sterilisatieactie van zwerfhonden in Paramaribo. Deze actie is mogelijk gemaakt door giften van diverse (dierenbescherming)organisaties en donateurs.

Naast Stichting Dierenbescherming afdeling Amsterdam en de Stichting Daadwerkelijk Dierenhulp steunt nu ook de Dutchypuppy Foundation de dierenbescherming in Suriname met de aankomende sterilisatieactie. “De kosten van een grootschalige sterilisatieactie zijn hoog, daarom zijn we blij dat deze organisaties de activiteiten in Suriname een warm hart toedragen. Behalve de financiële steun is ook de belangstelling en waardering van andere organisaties heel bemoedigend voor dit Surinaams-Nederlandse initiatief”, zegt de dierenbescherming in Suriname. Hulp komt ook uit een andere hoek. Zo sponsort de KLM tickets voor Nederlandse dierenartsen die het asiel ter plaatse komen helpen. Enkele producenten van diergeneesmiddelen sponsoren de actie in natura.DB Suriname1

Terwijl de overheid in Nederland dierenasielen subsidieert, is dit in Suriname niet het geval. Giften om een asiel te laten draaien zijn hierdoor onmisbaar. Het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers van het asiel organiseren daarom fondsenwervingsacties om geld in te zamelen.

Het asiel in Paramaribo bestaat nu ruim drie jaar. Het is duidelijk dat het asiel de afgelopen jaren steeds meer een begrip wordt voor de bewoners van Paramaribo. Op zoek naar een gezonde hond of kat weet men de weg naar het asiel te vinden. Ook is het asiel een trekpleister geworden voor boekenfans. Sinds 2010 houdt het asiel iedere eerste zondag van de maand een boekenmarkt met gekregen tweedehands boeken. Voor de dierenbescherming Suriname, waaronder het asiel valt, is dit een nieuwe structurele bron van inkomsten om de broodnodige voeding, medicijnen en materialen te kopen om de asieldieren goed te kunnen verzorgen.DB Suriname2

Voortaan kan de dierenbescherming in Suriname elke maand rekenen op een financiële bijdrage van de Dutchypuppy Foundation.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs