Eenzame Amerikaan bouwt kattenranch (9-3-2009)

manenkatWaar in sommige landen het probleem met zwerfdieren op straat zo enorm groot is dat dit kan leiden tot de meest trieste taferelen, heeft Amerikaan Graig Grant een andere manier gevonden straatdieren van onderdak te voorzien.

manenkatDe Amerikaan Graig Grant, die alleen achterbleef met diens kat toen zijn zoon uit huis vertrok, heeft een manier gevonden zich altijd in goed gezelschap te bevinden. "Het is allemaal begonnen toen mijn zoon uit het ouderlijke huis vertrok. Hoewel ik eerst een hekel had aan zijn kat, bleef ik deze toch verzorgen. Zo raakte ik meer en meer aan katten gehecht. Sindsdien heb ik mijn baan opgegeven om een reusachtig ‘kattenresort’ te realiseren", laat Grant weten. Om de kattenranch op te zetten, investeerde hij bijna 80.000 euro van zijn eigen geld voor de bouw van het minidorp.

Grant is dag in dag uit bezig met zijn huisgenoten. Ook al heeft hij het zelf niet breed: "Hoewel ik zelf vaak honger lijd, gaat alles naar mijn viervoeters. Ik zou niet willen dat ze iets te kort komen”. Maandelijks moet de werkloze Amerikaan zo’n 4800 euro neertellen om de meer dan 500 katten die bij hem wonen te kunnen voeren. Sinds kort is hij dan ook bezig met een inzamelingsactie om wat extra geld op te halen.

Voor een filmpje over meneer Grant of meer informatie over zijn ranch kun je kijken op: http://www.caboodleranch.com/.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs