Elektriciteit en ander goed nieuws voor opvang Bosnië (23-11-2008)

Orasje

Onlangs kon je op deze nieuwspagina alles lezen over het bezoek van Wilma van Stichting Dierenopvang Bosnië aan Sarajevo. Hierbij een update: behalve dat er nu elektriciteit aanwezig is in het asiel in Orasje, is er meer goed nieuws.

Elektriciteit!
Goed nieuws, sinds ongeveer een week beschikt het asiel in Orasje over elektriciteit! En dat is mooi, want met dank aan iedereen die bij heeft gedragen aan de oproep van SDB, zitten de dieren er nu ook in de winter warmpjes bij. Onze dank gaat uit naar iedereen die op wat voor wijze dan ook heeft geholpen om dit voor elkaar te krijgen!

Bekijk op YouTube een filmpje over de aanleg van de elektriciteit.

Sterilisatie- en castratieprogramma
Eerhard van SDB en Svjetlana hebben een gesprek gehad met de burgemeester van Orasje en hebben hulp gevraagd bij het opzetten van een castratie- en sterilisatieproject, dat op de planning staat voor april 2009.

orasje1De burgemeester is enthousiast en heeft toegezegd te helpen. Zijn hulp zal onder andere bestaan uit het zoeken naar een pand waar de hele week in kan worden gewerkt en waar de dieren, na een castratie of sterilisatie, rustig kunnen herstellen. Ook zal de burgemeester zich inzetten om toestemming te krijgen van de inspectiedienst (vet inspection).

De burgemeester heeft bewondering getoond voor het doorzettingsvermogen dat DSB heeft laten zien. Aanvankelijk was hij sceptisch en dacht met “weer een organisatie te maken te hebben die alles wel op zou komen lossen, vervolgens niets doet en weer vertrekt”. Dat Stichting Dierenopvang Bosnië echter van aanpakken weet, werd duidelijk en gelukkig is hij nu bereid medewerking te verlenen aan de plannen die op stapel staan.

DSB gaat in april proberen zo veel mogelijk dieren te helpen. Het medische team zal niet alleen castreren en steriliseren, maar ieder dier dat komt zal ook gratis een rabiës (hondsdolheid) enting krijgen en worden ontvlooid en ontwormd. "We hopen dat er veel mensen zullen komen en zullen een oproep daartoe doen via radio, tv, kranten en flyers", aldus Wilma van de stichting.

Om de plannen ten uitvoer te brengen, is alle financiële hulp welkom. Neem zeker ook eens een kijkje op de website van Stichting Dierenopvang Bosnië.

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs