Engelse familie zet zich in voor realisatie dierenasiel in Bulgarije (1-3-2010)

BulgarijeIn 2007 verhuisde de Engelse familie Rowles naar Bulgarije. Al snel werden zij met de harde heersende realiteit van het zorgwekkende dierenleed geconfronteerd. Sindsdien heeft de familie Rowles veel honden gered en, met hulp van Nederlandse vrijwilligers, naar Nederland laten transporteren voor adoptie.

Bulgarije 2Op deze manier zijn nu ruim 30 honden van een zekere dood gered. Omdat de familie meer wil doen, openden zij een opvang en werden in maart 2009 een officiële stichting, Rudozem Street Dog Rescue.

Bulgarije 3Voor komend jaar wil de stichting een dierenasiel opzetten, inclusief grond en ruimtes om alle dieren die hulp nodig hebben te kunnen opvangen, van voedsel en medicatie te voorzien en eventueel via het adoptieprogramma te herplaatsen. Een veilige haven voor velen van waaruit de populatie zwerfdieren verder wordt teruggedrongen via het gratis sterilisatie- en castratieprogramma.
Helaas kampt de stichting op dit moment met veel tegenwerking van de lokale bevolking, zij zien hun komst als inmenging van buitenaf. Pottenkijkers worden niet gewaardeerd en de Rowles zijn onlangs zelfs fysiek bedreigd. In eerste instantie bood de gemeente een gratis stuk land aan voor de opvang, dit is inmiddels teruggetrokken. De familie moet nu zelf het geld bij elkaar zien te krijgen. Daarom hebben zij hun eigen huis te koop gezet, zodat met de opbrengst een stuk land buiten het dorp kan worden aangekocht waar overlast voor eventuele buren beperkt kan worden.

Steun van buitenaf is dan ook van essentieel belang om het voortbestaan van deze jonge stichting te kunnen waarborgen. Wil jij de familie en daarmee de zwerfhonden in Bulgarije helpen? Kijk dan op www.streetdogrescue.com voor meer informatie over gelddonaties, het adoptieprogramma en leuke inzamelingsacties. Uw hulp maakt het verschil!

vriend worden
Het verhaal van Tibbs