Februari: maand van de gebitscontrole voor je hond (8-2-2011)

gebitscontroleVoor het vijfde jaar organiseren dierenartsen en Pedigree de Maand van de Gebitscontrole. Op 1 februari is deze actie afgetrapt bij een dierenarts in Amstelveen. Het hoofddoel van de actie is aandacht besteden aan gebitscontrole voor honden en de actie wordt ondersteund door een uitgebreide campagne op televisie en internet. Honden en hun baasjes kunnen in de hele maand februari op geselecteerde tijden/dagen binnenlopen bij een van de ruim 800 deelnemende dierenartsen voor een (gratis) gebitscontrole en persoonlijk advies.

gebitOndanks dat 90% van de baasjes denkt dat het gebit van hun hond gezond is, hebben vier van de vijf honden ouder dan drie jaar last van hun gebit. Daarmee is het een van de meest voorkomende aandoeningen bij honden. En een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals verlies van tanden, ontstekingen en zelfs aantasting van nieren, lever of hart.

Hondenbezitters hebben vaak pas door dat er iets mis is met het gebit van hun hond als het eetgedrag verandert, als de hond moeilijk gaat kauwen of een slechte adem heeft. Door aandacht te besteden aan gebitsverzorging, kunnen de baasjes leren om gebitsproblemen bij hun hond te voorkomen, herkennen en verzorgen. Veel dierenartsen hebben tijdens deze maand speciale acties, zoals gratis gebitscontroles en kortingen op gebitsbehandelingen.

Kijk voor een dierenarts bij jou in de buurt en voor meer informatie op de website van de Maand van de Gebitscontrole.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs