Februari: Maand van de Gebitscontrole (9-2-2009)

hond en botFebruari is, net als in de afgelopen twee jaar, uitgeroepen tot maand van de gebitscontrole voor hond en kat. En dat is maar goed ook, want maar liefst 80% van de honden en katten van boven de drie jaar heeft in mindere of meerdere mate last van gebitsproblemen.

hond en botDeze gebitsproblemen worden met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate een huisdier ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van een hond of kat. Zo kunnen ze last krijgen van een slechte adem of tanden verliezen, maar ook last krijgen van ontstekingen in belangrijke vitale organen zoals de lever en nieren.

Gelukkig is uit onderzoek gebleken dat Nederlanders steeds beter omgaan met de verzorging van het gebit van hun huisdier. Een verzekeraar liet weten dat in vergelijking met 2006 het uitgekeerde bedrag aan declaraties voor behandelingen aan het gebit van huisdieren zelfs meer dan verdrievoudigd is.

Als je meer wil weten over hoe je het gebit van je huisdier goed kunt verzorgen of als je meer wil weten over de Maand van de Gebitscontrole, neem dan een kijkje op www.gebitscontrole.nl

vriend worden
Het verhaal van Tibbs