Gijs Staverman gaf Djinx een tweede thuis (26-10-2008)

Gijs SGijs Staverman is DJ bij Q-music, waar hij onder meer het beruchte ‘Foute Uur’ voor zijn rekening neemt. Een paar maanden geleden hoorden we hem in de ochtenduitzending aan Ruud de Wild vertellen over zijn nieuwe hond. Aan Dutchypuppy vertelt de presentator meer over zijn huisgenoot Djinx.

Stichting AAI
Gijs: “Mijn hond komt uit het asiel, bij stichting Aai vandaan. Ik was al een hele tijd bezig om te kijken of ik een hond een thuis kon bieden en via een soort hondenhyves kwam ik Djinx tegen op internet. Hij sprak me toen al aan, maar toen ik hem voor het eerst zag was er gelijk een klik. Heel logisch dus dat hij bij mij kwam wonen. Djinx heette eigenlijk Ringo, maar dat vond ik een beetje een suffe naam. Toen heb ik er Djingo van gemaakt en dat is Djinx geworden."

Gijs’ hond is 8 jaar en woont inmiddels alweer een half jaar bij hem. Hij heeft bewust voor een oudere asielhond gekozen. “Ik heb de tijd niet een jonge hond op te voeden. En ik vind het een lekkere gedachte dat een hond uit het asiel een tweede huis kan krijgen, dat vind ik fijner dan zelf een hond uit het buitenland te halen waar ik helemaal niets van weet. Stichting Aai gaf de DJ een goed gevoel. “Ik had erg het gevoel dat ze ontzettend bezig waren met dat dier. Dat vind ik echt heel goed. Je mag niet met hem fokken, je mag hem niet zomaar in laten slapen, je moet hem zijn jaarlijkse inentingen geven… Dat staat allemaal in een contract en dat vind ik een juiste instelling. De hond blijft van de stichting, ik ben een soort pleegeigenaar. Maar als je goed bent voor je hond is dat helemaal geen probleem.

Gijs S grootBaas zijn
“Ik ben opgegroeid met katten en die vind ik ook leuk, maar ze zijn eigenzinniger dan honden. Voor een hond ben je echt een ‘baas’. Een hond begrijpt wat meer hoe ik me voel en hoe ik in elkaar zit. Dat merk ik met Djinx ook. Het is een echte knuffelhond, maar hij gaat z’n eigen gang. Toch vindt hij het prettig om vaak even te komen kijken als ik op de bank zit, zo van: Gaat het allemaal nog goed?”

Achter de katten aan
Dat Gijs regelmatig van huis is, is geen probleem. “Ik neem hem soms mee naar het werk, maar hij kan ook heel goed alleen blijven. ’s Middags ben ik regelmatig thuis en ik maak gebruik van een uitlaatservice in Amsterdam, dan gaat Djinx lekker het bos in en dat vindt hij heel erg leuk.” Op cursus is Gijs niet geweest met zijn hond. “Djinx luistert ontzettend goed. Ik laat hem ook meestal los, maar soms rent hij dan zomaar de weg op. Ook vindt hij stoer om achter katten aan te rennen. Hij doet ze geen pijn, maar hij staat wel zo te kijken van: Heb je het wel gezien?”
Het is duidelijk, Gijs is stapelgek op zijn nieuwe huisgenoot!

Ben je op zoek naar meer informatie over stichting Aai?
Gijs is iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur te beluisteren op Q-music.

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs