Giurgiu (29-8-2007)

De Roemeense tv heeft een reddingsactie van Sara Turetta en andere medewerkers van stichting Save the Dogs gefilmd.
Op aandringen van een Roemeense dierenbeschermingsorganisatie heeft de gemeente van Giurgiu onlangs het gemeenteasiel, waar honden na een paar dagen worden doodgemaakt, gesloten. Het asiel hield zich niet aan de Roemeense wetten.

Sara Turetta en andere medewerkers van stichting Save the Dogs reisden naar Giurgiu af om een aantal honden mee te nemen naar het asiel in Cernavoda.
Hun bezoek werd gefilmd door de Roemeense televisie. Op de beelden is te zien hoe ze de honden die er het slechtst aan toe zijn, weghalen.

Helaas heeft de zwarte pup op de video de reis naar Cernavoda niet overleefd. Ook de witte hond haalde het uiteindelijk niet. Sara: "De andere honden komen in het asiel op krachten. Hopelijk wordt voor hen een nieuw baasje gevonden."

In een interview uitte Sara forse kritiek op het gemeentebestuur van Giurgiu. "Ik heb gezegd dat het doden van honden totaal geen zin heeft en dat sterilisatie een veel betere oplossing is." Ze heeft de burgemeester van Giurgiu uitgenodigd naar Cernavoda te komen om te zien hoe het zwerfdierenprobleem daar op
een diervriendelijke manier wordt aangepakt. Tot dusver is hij niet op die uitnodiging ingegaan.
vriend worden
Het verhaal van Tibbs