Groot castratieproject op Lanzarote (1-3-2009)

Asiel op Lanzarote1Hoewel het voor Dutchypuppy niet mogelijk is om gehoor te geven aan alle oproepen om projecten te steunen, zijn wij wel blij te zien dat veel mensen zich bekommeren om het lot van dieren in het buitenland. Daarom brengen we deze initiatieven graag onder de aandacht. Lees hier over het castratieproject van stichting MedDogs op Lanzarote.

Asiel Lanzarote2Van 10 t/m 24 mei worden zo'n 200 dieren van de Sara Animal Shelter op het Canarische eiland 'geholpen' door een team van vrijwilligers uit Nederland. Het team bestaat uit drie dierenartsen en een aantal assistenten.

Het Sara Animal Shelter beschikt over één dierenarts, maar omdat er zoveel honden en katten worden opgevangen, kan die de zorg voor de dieren niet meer alleen aan. Vandaar dat de hulp uit Nederland zeer welkom is.

Voor MedDogs is de actie op Lanzarote het eerste grote castratieproject. "Met hopelijk een zeer lange rij aan vervolgprojecten", zegt vrijwilliger Marie-José Verruijt. De stichting richt zich met name op asiel- en zwerfdieren in Spanje. 'Med' in MedDogs staat voor zowel Medisch als Mediterraans.

Wilt u meer weten over het project op Lanzarote, neem dan contact op met Marie-José Verruijt of bezoek de website van MedDogs.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs