Help de dieren van Stichting Dierenthuis. Teken de petitie! (4-5-2010)

Stichting DierenthuisStichting Dierenthuis zit opnieuw in de problemen. De rechter heeft bepaald dat alle dieren de opvang in het Brabantse Aarle-Rixtel voor 1 oktober verlaten moeten hebben.

Stichting Dierenthuis 10Dat is een fikse tegenslag, want het nieuwe onderkomen in Almere kan voorlopig nog niet worden betrokken. Behalve dat de vergunningen er nog niet zijn, moet er nog een fors geldbedrag worden ingezameld om het terrein te betalen en in te richten.

Stichting Dierenthuis vangt honderden honden en katten op die ongeneeslijk ziek zijn of vanwege gedragsproblemen niet meer te herplaatsen zijn. De dieren wonen er dus permanent.

Eind 2008 besloot de rechter dat de opvang gesloten moest worden, omdat het bestemmingsplan niet in orde was. Op het terrein rust de bestemming honden- en paarden-pension en als medebestemming dierenpension. Dat houdt onder meer in dat dieren er niet permanent mogen verblijven. Ook had een aantal buren geklaagd over stank- en geluidsoverlast.

Met behulp van burgemeester Jorritsma werd in Almere een nieuw terrein gevonden, maar omdat de stichting geen subsidie ontvangt is er dus veel geld nodig voor de verhuizing. Alleen het startkapitaal al bedraagt 50.000 euro. Wil je geld doneren, ga dan naar deze pagina.

Ook is Stichting Dierenthuis een petitie gestart om meer tijd te vragen voor de verhuizing. De handtekeningen worden naar de Tweede Kamer gestuurd.

Wil je de petitie tekenen, dan kan dat hier.  


Eerdere berichtgeving over Stichting Dierenthuis op deze website:

Drama voor Stichting Dierenthuis (5-12-2008)
Stichting Dierenthuis moet ontruimd (15-6-2008)
Help Stichting Dierenthuis! (22-4-2008)

vriend worden
Het verhaal van Tibbs