Help Stichting Dierenthuis! (22-4-2008)

Stichting Dierenthuis 2De Brabantse gemeente Laarbeek wil Stichting Dierenthuis, een opvang voor oude, zieke en kansloze honden en katten, sluiten. Help mee dit te voorkomen.

Stichting Dierenthuis 1Teken de petitie!

Alice de Koning stuurde ons onderstaand verhaal:

"Een half jaar geleden kwam ik als verslaggever terecht bij
Stichting Dierenthuis, een opvang voor oude, zieke en kansloze honden en katten. Ver van de bewoonde wereld, in het gehucht Wilbertoord, werd ik begroet door talloze kwispelende staarten.

Zestig honden en ruim driehonderd katten woonden er, in harmonie, zonder hokken of tralies. Ze scharrelden rond in de gezellige woonkamer of op het erf, sliepen onder de boerenhouten tafel, speelden met elkaar en zetten hun nagels in een van de vele krabpalen.

Niet iedereen reageerde even vriendelijk. Sommige dieren waren doodsbang en kropen weg, anderen lieten hun tanden zien. Een triest gevolg van nare ervaringen in het verleden, harteloos gesol en mishandeling.

Zoals de zwarte labrador Jaantje, die samen met twee andere honden haar hele leven in een donkere kelder zat opgesloten. Totdat een alerte voorbijganger geblaf hoorde en de politie waarschuwde. De honden werden bevrijd en kwamen in het Dierenthuis terecht, waar Jaantje wekenlang buiten onder een struik bivakkeerde, te angstig om naar binnen te komen. Als er toenadering werd gezocht, verwachtte ze een afranseling, vluchtte weg en liet haar plas lopen.

Jaantje heeft, net als al die andere dieren, eindelijk een thuis gevonden. Geen gehannes meer met herplaatsing en asiels, alleen nog maar een aai, rust en aandacht. Ze blijven hier tot aan hun dood. Ik was tot tranen geroerd door zoveel onbaatzuchtige dierenliefde.

Stichting Dierenthuis 5Afgelopen september verhuisde Het Dierenthuis naar een prachtige, ruime plek in de bossen van Aarle-Rixtel. Ik was bij de verhuizing en zag hoe opgetogen de dieren de boel verkenden, rondscharrelden in de natuur, en een duik maakten in het bosven. Het was een droomplek, een heus paradijs voor al die leukerds, zieligerds, oudjes en lieverds.

En dan nu dit. De gemeente Laarbeek schermt met het ontbreken van vergunningen en problemen met het bestemmingsplan. Het Dierenthuis moet dicht, alle dieren moeten weg, en wel voor 22 mei, anders volgt er een exorbitant hoge dwangsom. Ik huil weer, maar nu van woede. Lieve vriendjes. Help en vraag iedereen die je kent hetzelfde te doen. Laat weten dat je baalt van dit onrecht."

vriend worden
Het verhaal van Tibbs