Hond en kat steeds vaker als kind beschouwd (7-12-2008)

duikhondHuisdieren worden steeds meer gezien als volwaardig onderdeel van de familie. Vier op de vijf Nederlanders denkt dat honden over tien jaar als kind worden beschouwd. Zeven op de tien heeft hetzelfde idee bij katten, meldt onderzoeksbureau TNS Nipo.

Die ondervroeg ruim duizend mensen hierover. Zelfs mensen zonder huisdieren voelen zich meer met hen verbonden.
Negen op de tien Nederlanders vindt dat de overheid het inenten van katten en honden moet verplichten. Ook verwachten zij dat de overheid met betrekking tot verantwoord huisdierbezit de komende tien jaar meer gaat controleren en strengere sancties gaat toepassen.

Technieken
duikhondDe ondervraagden denken dat de meer menslievende houding zich tevens vertaalt in onder meer de ontwikkeling van de medische technieken om het dier zo lang mogelijk in leven te houden, zoals lasertechniek, gebitsbehandelingen en chemokuren. Transplantatie bij honden of katten vindt twee op de vijf Nederlanders over tien jaar acceptabel.

Daarnaast verwachten de deelnemers dat er meer varianten in voedingswaren voor honden en katten komen, zoals meer vers voer of light-voer. Ook denkt 41 procent dat er meer kleding komt voor de viervoeters.

(c) Novum

vriend worden
Het verhaal van Tibbs