Hond redt zes jonge poesjes (26-7-2009)

Kittens Crailo (Foto: Silvie Zebel)Op de hei bij Hilversum zijn zes pasgeboren katjes gered door een hond. De kittens waren in een reismand gedumpt bij een boom, ver van het pad.

Crailo kittens (Foto: Silvie Zebel)De hond had wat gehoord of geroken en vond de mand: het dier bleef de wacht houden bij de pasgeboren katten, totdat zijn bazin hem kwam halen.

De vrouw heeft de mand met katjes naar het asiel gebracht. Ze maken het goed.

Geluk
Volgens de woordvoerster van het dierenasiel in Hilversum hebben de katjes geluk gehad dat de hond ze nog net op tijd heeft gered. "Bij kittens is het namelijk snel gebeurd zonder voeding en water. Ze zijn nu erg schichtig, maar gelukkig nog wel in prima conditie, dus hebben ze nog weinig te lijden gehad."

Ze schat dat de poesjes ongeveer zeven weken oud zijn. "Gelet op hun gedrag zijn ze waarschijnlijk niet in een verzorgde omgeving opgegroeid. Ze weten bijvoorbeeld nog niet hoe ze een kattenbak moeten gebruiken."

Socialiseren

Omdat de katjes bijzondere verzorging nodig hebben, worden ze eerst ondergebracht bij één van de gastgezinnen van het asiel. Daar kunnen ze bijkomen, worden ze ontwormd en ontvlooid en krijgen ze de tijd om te socialiseren.

Ook wordt er met ze gespeeld en leren ze om op de kattenbak te gaan. Wanneer de kittens zelfstandig genoeg zijn, wordt er een nieuwe thuis voor ze gezocht.

Bron: (ANP/NOS)

vriend worden
Het verhaal van Tibbs