Honden en katten zoeken baasje (25-5-2009)

zielige hondNu de zomer in aantocht is worden honden, katten en andere huisdieren weer massaal gedumpt. Nu zijn al 1900 honden en 1300 katten meer dan vorig jaar om deze tijd op zoek naar een nieuw baasje. In totaal werden afgelopen jaar meer dan 78.000 gedumpte dieren opgevangen in asiels. Zoek jij een nieuw en trouw maatje? Wij hebben een tip!

De dierenbescherming is vanmorgen in Soest een campagne begonnen voor huisdieren die een nieuw thuis zoeken met de website www.ikzoekbaas.nl. SBS-presentatrice Milika Peterzon was vanmorgen de eerste die de website bezocht. Via deze site kun je precies het asieldier vinden dat het beste bij jou past. Zo zijn de honden en katten bijvoorbeeld geselecteerd op of ze wel of niet met kleine kinderen overweg kunnen.
 
De dieren die in het asiel zitten hebben vaak een slecht imago, maar dat is bijna altijd onterecht. Veel dieren belanden 'achter de tralies' doordat ze tegenwoordig in een opwelling worden meegenomen naar huis. Daar blijken de baasjes geen tijd meer te hebben en moeten de honden en katten weer weg. Dus ben jij er zeker van dat je minstens 10 jaar kunt zorgen voor een maatje, neem dan eens een kijkje in het asiel!

vriend worden
Het verhaal van Tibbs