Honden lopen voor Roemenië op eerste Dogwalk (5-10-2009)

Dogwalk kleinDe eerste Dogwalk van Dutchypuppy over het strand van Scheveningen was een groot succes. Zo’n 300 honden liepen op Dierendag mee van de haven naar de pier en weer terug. Ze haalden op die manier geld op voor de verbouwing van het asiel in Slatina in Roemenië.

Dogwalk15_204Honden in alle soorten en maten vermaakten zich kostelijk in het mulle zand. Ze konden heerlijk met elkaar ravotten, achter frisbees aanrennen of gewoon lekker genieten van het herfstzonnetje. Het strand was eventjes alleen het domein van de honden en hun baasjes.   

Gelukkig was het de hele dag droog, maar vooral ’s ochtends waaide het flink, waardoor er wel wat geïmproviseerd moest worden. Zo moesten onder meer de inschrijvingen en de verkiezing van de Sportiefste hond van Nederland verplaatst worden naar paviljoen WIJ (met dank aan de eigenaar van de strandtent voor zijn flexibele houding).

Op het evenement waren ook veel bekende Nederlanders afgekomen, zoals ‘glitter glamour’ Gordon met zijn chihuahua, Patrick Kluivert en zijn vrouw Rossana Lima met hun honden en onze eigen ambassadeur Sebastiaan Labrie. Bridget liep mee met Tibbs.


 

Al met al was het een geslaagde dag en is er veel geld opgehaald voor het goede doel. En dat is toch waar het allemaal om te doen was.

Dogwalk 20 _204Binnenkort melden we op deze website welk bedrag de Dogwalk heeft opgeleverd en waar het precies aan besteed wordt.

Dutchypuppy bedankt alle vrijwilligers die zich hebben ingezet. En ook de sponsors zonder wie deze dag niet mogelijk was geweest: Dierz.nl, Petsplace, Emax.nl, WrafMagazine, Disney Home Entertainment en TMSproductions.nl.
 
De dierenambulance van stichting Pup in Nood uit Amsterdam en een dierenarts van dierenartspraktijk Europlein in Amsterdam hebben eerste hulp verleend aan een aantal deelnemende honden. Fijn dat jullie er waren.


vriend worden
Het verhaal van Tibbs