Hondenhandel aangepakt (11-6-2007)

Er is een grote overwinning geboekt in de strijd tegen de malafide hondenhandel.
 In een kort geding, aangespannen door de Dierenbescherming, heeft de rechtbank in Alkmaar geoordeeld dat hondenhandelaar John Entius en zijn bedrijf Pet's Joy en Animal Care uit Medemblik vijf jaar lang geen honden meer mogen verkopen. Doen ze dat toch, dan moet voor elke verkochte hond een boete van 5000 euro worden betaald.

Entius heeft volgens de rechter onvoldoende oog voor dierenwelzijn en handelt in strijd met de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren. Zo verkoopt Entius pups die niet ouder zijn dan zeven weken en te vroeg bij de moeder worden weggehaald. Daarnaast komt het vaker dan normaal voor dat zijn pups besmet zijn met het parvo-virus. "Het is niet aannemelijk dat de dierenhandelaar voldoende maatregelen heeft genomen om de besmettingen met het parvo-virus te beperken", stelt de rechter.

De rechtbank vindt het bovendien niet kies dat Entius puppy's uit het Oostblok haalt, "terwijl hij op de hoogte is van de erbarmelijke omstandigheden waaronder die pups ter wereld komen en waaronder zij worden getransporteerd naar andere landen".
vriend worden
Het verhaal van Tibbs