Hope en Joepi (8-7-2008)

Hope smallEen tijdje geleden schreef Maaike van Apapa in Spanje over het zielige hondje Hope. Op verzoek van verschillende lezers mailde ze ons een update, foto's en het verhaal van Joepi.

Het laatste nieuws dat we jullie hebben geschreven ging over Hope, het hoopje ellende dat we enkele maanden in onze shelter binnen kregen. Nadat we besloten haar een kans te geven , is het balletje gaan rollen. Eerst hebben we de verschrikkelijke huidmijt behandeld en haar na behandeling dagelijks ingesmeerd met vaseline. Een vettige toestand dus, maar na enkele weken was het resultaat daar: haar huid was weer zacht en zonder korsten en wonden! Daarna zijn we haar gaan behandelen voor de leishmaniosis, die zij na bloedtest bleek te hebben. Dertig dagen lang iedere dag een speciaal medicijn in haar voer en maar hopen dat het aan zou slaan. Eerst leek ze alleen maar magerder te worden, maar nadat de 30 dagen om waren werd zij steeds happier en ook haar haar groeide terug en de kilootjes kwamen er langzaam maar zeker weer bij. Hope woont nu bij een vriwjilliger in huis op het asielterrein en voelt zich dus de koningin van de shelter: zij staat haar vrouwtje en laat zich niet de kaas van haar brood eten. Geen zielig hoopje ellende dus meer!!

Hope groot

Hope is inmiddels ook gesteriliseerd. Alleen haar ogen zijn nog een beetje ontstoken van de langdurige huidziekte die ook de ogen heeft aangetast, maar hopelijk kunnen we die ontsteking ook nog de baas worden.

Net op het moment dat Hope er weer helemaal bovenop kwam, kregen we twee weken terug een nieuw hopeloos geval binnen: Joepi! Kleine Joepi werd op straat gevonden, hij ziet eruit als een alien, de huidmijt heeft hem vreselijk aangetast, maar gelukkig heeft hij niet veel wondjes. Hij is verder wel gezond en eet en drinkt goed, hij heeft ook een lief karaktertje, alhoewel je wel kunt merken dat hij voor zijn leeftijd al wat wijzer is dan normaal. Dat komt natuurlijk door een slecht en hard begin op straat... Hopelijk kunnen we Joepi er net zo bovenop helpen als Hope!!

Joepi

Maaike van Poelje

vriend worden
Het verhaal van Tibbs