Huisdieren weer gedumpt in vakantieseizoen (13-7-2009)

KyraNu het vakantieseizoen voor de meeste Nederlanders weer is begonnen, betekent dat ook dat er weer massaal huisdieren worden gedumpt. Een trieste manier die bijvoorbeeld nog steeds wordt gebruikt door sommige eigenaren is het vastbinden van hun dier aan een boom in het bos. Dutchypuppy licht er één geval uit.

KyraIn de Kasteelsebossen in Horst werd hond Kyra gevonden, een Staffordshire Terrier. Naast haar lag een briefje met de tekst: 'Ik ben Kyra, 4 jaar oud. Ik krijg pups in augustus. Mijn baasje kan de kosten alleen niet betalen. Ben goed voor kinderen.'
Kyra is naar het asiel in Horst gebracht, waar ze op zoek zijn naar de eigenaar van de hond en naar een nieuw thuis voor haar, waar ze niet op zo'n laffe manier geloosd zal worden.
 
Of dit dier werkelijk gedumpt werd vanwege haar pups of omdat de eigenaren hun geld liever aan de vakantie uitgaven, dat zullen we wellicht nooit weten. Helaas is Kyra een van de vele voorbeelden van hoe mensen rond deze tijd met hun huisdier omgaan. Honden worden vastgebonden, katten juist losgelaten en konijnen gewoon over het hek gezet op de kinderboerderij waar ze zich de eerste nacht al doodvechten.
 
Denk er alsjeblieft aan wat je met je huisdier doet voor het vakantie is, of nog beter: voor je hem of haar aanschaft. En ben je juist op zoek naar een dier: kijk eens in het asiel of een opvangcentrum in de buurt... ze zitten weer overvol...

vriend worden
Het verhaal van Tibbs