Illegale hondenhandel (16-2-2008)

Deze week was de Partij voor de Dieren van Marianne Thieme lekker op dreef. Hoewel 39 van de 42 moties werden verworpen, werd de motie voor de aanpak van illegale hondenhandel wél aangenomen.
Hoewel het nog onduidelijk is hoe het nu verder gaat in Den Haag met de illegale hondenhandel, hopen wij dat dit onderwerp snel echt op de agenda komt en er eindelijk concrete afspraken gemaakt worden in Nederland. Als er wetgeving is opgesteld, kunnen bepaalde praktijken echt worden aangepakt en dit zou veel dierenleed, maar ook verdriet bij mensen schelen.

Misschien herinneren jullie je nog wel onze berichtgeving over John Entius uit Medemblik. Hij verkocht hondjes in zijn dierenwinkel, terwijl het programma Kassa erachter kwam dat deze hondjes hoogstwaarschijnlijk afkomstig waren uit Oost-Europa, omdat zij waren besmet met de dodelijke ziekte Parvo. Dat virus komt in Nederland eigenlijk niet voor dankzij inentingen. Hoewel nooit echt duidelijk is geworden hoe de honden in Medemblik terechtkwamen, kunnen dit soort praktijken in de toekomst waarschijnlijk strenger en makkelijker worden aangepakt en voorkomen!
vriend worden
Het verhaal van Tibbs