JAAN actief voor dieren in Indonesië (24-4-2010)

Aldo voor zijn opvangJakarta Animal Aid Network (JAAN) is in februari 2008 opgezet en zet zich in voor het welzijn van dieren in Indonesië. Een groot probleem daar is de trend om een rashond of kat te hebben. Deze dieren worden vaak om de verkeerde redenen gekocht. 

Aldo na opvangBijna elk ras is verkrijgbaar, zelfs huskies en Sint Bernards, die echt niet in het tropische klimaat thuishoren. Mensen scheppen graag op over hun rashond of -kat en wat die wel niet heeft gekost. De meeste Indonesiërs hebben geen flauw idee wat het inhoudt om voor een dier te zorgen.

Ze denken dat als je een hond of kat hebt, je ze in een hok moet stoppen of aan de ketting moet leggen. De meeste huisdieren hebben dan ook een vreselijk leven en worden vaak ziek of agressief. Triest gevolg is dat de dieren vaak op straat belanden, waarna de ex-eigenaar dezelfde fout begaat en een nieuw huisdier aanschaft.

JAAN vangt deze dieren op, verzorgt ze en heeft een adoptieprogramma voor ze. Eén van de vele voorbeelden is Aldo. Een hele lieve golden retriever die ooit een huis had. Maar omdat het de eigenaar allemaal te veel werd, heeft hij de arme hond gewoon op straat gezet waar hij een jaar lang heeft moeten vechten om in leven te blijven.

Gelukkig is hij uiteindelijk bij JAAN terechtgekomen en is hij na drie maanden intensieve verzorging uiteindelijk geadopteerd. Helaas is Aldo één van de velen.

Naast het rashondenprobleem houdt JAAN zich ook bezig met het steriliseren van straathonden.

Er is ontzettend veel dierenleed in Indonesië en JAAN heeft maar beperkte financiële middelen. Daarom heeft onderwijs prioriteit bij JAAN, om zo maatschappelijke bewustzijn te creëren. Ook heeft JAAN een actief sterilisatieprogramma, voor zowel honden als katten.

Voor meer informatie over de stichting en donaties kun je terecht op www.jakartaanimalaid.com

vriend worden
Het verhaal van Tibbs