Laatste log Hans en Manon (21-11-2007)

Hans en Manon zijn inmiddels terug in Nederland, maar dankzij hun verblijf in Spanje hebben de honden een beter onderkomen. Lees hun laatste avonturen en hoe zij Ayamonte hebben beleefd.

Na twee weken werken in de Protectora des animals in Ayamonte kunnen wij niets anders concluderen dan dat de aanwezige vrijwilligers zich met hard en ziel inzetten voor het welzijn van de dieren. Alle honden zitten er goed bij en dat zal met de komende winter alleen maar beter worden dankzij de nieuwe onderkomens die zijn gefinancierd door Dutchypuppy.

We hebben nog enkele kleine aanpassingen gemaakt aan de daken, zodat deze demontabel blijven voor periodiek onderhoud. Het was bijzonder prettig te zien dat we samen met Michiel, Theo en onze Spaanse vrijwilligers toch al één en ander hebben af kunnen maken. Door externe factoren word je in Spanje nou eenmaal opgehouden, maar Michiel en consorten gaan ook na ons vertrek vrolijk door.

Manon en ik hebben ons hoofdzakelijk beziggehouden met de kattenverblijven. In tegenstelling tot de honden heerste daar een werkelijk levensbedreigende situatie. Bijna alle katten (ongeveer 50) hebben wel een vorm van niesziekte, ringworm of iets anders onder de leden.

Om ervoor te zorgen dat de quarantaine-unit weer als zodanig kon worden gebruikt, hebben Manon en ik een grote kooi gemaakt voorzien van dubbeltjesgaas zodat deze nu geschikt is voor het huisvesten van kittens en jonge katten.

Twee grote hokken zijn volledig gedesinfecteerd en Manon en ik hebben naast de medische zorg van de hele populatie ook nog eens drie jonge kittens in quarantaine genomen in onze slaapkamer om ze een fighting change te bieden. Door met name de inzet van Manon is de populatie nu een stuk beter af. De drie kittens zijn gered en hebben we zelfs meegenomen naar Nederland. Zij zijn nu in quarantaine bij Manon en zullen ter adoptie worden aangeboden zodra ze 100% ziektevrij zijn.

En alhoewel we in onze korte tijd 5 katten hebben zien sterven in Ayamonte zijn er ook vele gered. We hebben wel enorm geluk gehad dat er twee Duitse dierenartsen waren in de tijd dat wij in Ayamonte waren. Zij hebben bijna de volledige populatie gesteriliseerd. Verder hebben zij ons aangegeven welke en hoeveel medicatie we de diverse dieren moesten geven.

Na een hartelijk afscheid van Angelika, Maaike, Michiel, Theo, Magda, Vanessa, Judy, Lola en al die andere lieve mensen gaan wij ons in ieder geval vanuit Nederland hard maken voor nog meer hulp aan Ayamonte. Het kattenverblijf moet echt verbeterd en uitgebreid worden, want anders zitten ze over enkele maanden met exact hetzelfde probleem.

Manon en ik danken Dutchypuppy voor de superervaring. Het was mooi en hard, hartverwarmend en hartverscheurend. Geweldige soulmates ontmoet, veel ellende van dichtbij gezien. Levens gered, levens verloren. Such is life...
vriend worden
Het verhaal van Tibbs