Landelijke thuiszorg voor dieren (25-1-2011)

Thuiszorg voor dierenJaren geleden hebben studies al uitgewezen dat huisdieren een positief effect op zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid van hun baasje hebben. Huisdieren zijn erg belangrijk, zeker voor ouderen of voor mensen die ziek zijn.

Thuiszorg voor dieren2Maar juist dan is het hebben van een huisdier vaak problematisch. Een kattenbak verschonen of hond uitlaten gaat niet meer zo makkelijk. En wat te doen als het baasje voor korte tijd verpleegd moet worden en niemand heeft om voor het dier te zorgen? In veel gevallen moet het dier gedwongen naar het asiel, tot groot verdriet van zowel mens als dier. Nu is er gelukkig dé oplossing: Thuiszorg voor dieren. Animal Life Foundation heeft deze week de website hulpbijhuisdieren.nl gelanceerd. Ouderen of zieken die hulp zoeken bij de verzorging van hun dier of bij tijdelijke opvang, kunnen een oproep plaatsen. Ook kunnen mensen via de website vrijwillig hun hulp aanbieden. Alle huisdieren komen in aanmerking voor thuiszorg. Van goudvis tot Deense dog. Via de online sociale kaart kan gezocht worden naar samenwerkende organisaties in de regio. 

"Door elkaar te helpen, realiseren we thuiszorg voor huisdieren, voor díe mensen en dieren die het zo hard nodig hebben".

Bron: Echo

vriend worden
Het verhaal van Tibbs