'A lucky dog' (27-1-2008)

Kunstenares Shunyam, die voor Dutchypuppy t-shirts en de kinderlijn 'Dutchy' heeft ontworpen, stuitte in India op een puppy. Ze heeft hem Duke genoemd, naar de hond die ze 20 jaar heeft gehad.

Shunyams verhaal:

"Ik reed door de buitenwijken van Delhi en kreeg opeens een beeld door dat er een hondje langs de weg zou lopen die ik zou meenemen. En ja hoor, na een paar minuten waren we op een stuk snelweg waar geen mens of hond te bekennen was. Op één puppy na dan, die langs de kant zat te wachten. Hij was niet zielig of zo, maar juist heel stoer voor zijn ongeveer 8 weken.

We zijn gelijk gestopt en hebben hem meegenomen. Hij ging meteen op mijn borst tegen me aanliggen en viel in slaap. Bij onze vrienden aangekomen, ging hij direct met hun drie honden spelen en natuurlijk heel veel eten.

Het is een hond met een echte personality: hij is nergens bang voor en is heel waardig ondanks zijn jonge leeftijd! Hij luisterde meteen goed en ging gelijk plassen en poepen in de bosjes.

Iemand zei tegen me dat het een 'lucky dog' was dat hij mij was tegengekomen. Alsof hij wist dat ik eraan kwam.

Op de eerste foto heb ik hem net gevonden. De andere foto is van een paar weken erna. Het gaat erg goed met hem!

Ik kom vaker in India en neem dan altijd anti-vlooiendrppels mee. Dus als ik honden zie waar ik bij kan, dan druppel ik ze gelijk of koop een vlooienband, wat daar heel duur is. Zo hebben ze in ieder geval een paar maanden geen jeuk meer.Verder voer ik de honden vaak op straat als ik ergens wat langer ben.

Hoe dan ook, de Indiase honden zijn heel relaxed en lief en dragen hun lot op een waardige manier.

Ik ben blij dat ik dit heb kunnen doen.

Veel liefs van Duke en Shunyam..."
vriend worden
Het verhaal van Tibbs