Minister Verburg tekent verklaring dierenrechten (5-2-2009)

verburgDeze week heeft minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteitnamens ons land haar handtekening gezet onder de petitie voor een Universele Verklaring voor Dierenwelzijn. Haar krabbel bekrachtigt de inzet van Nederland voor erkenning dat dieren gevoel hebben, pijn kunnen lijden en hun welzijn aandacht verdient.

verburgVerburgs handtekening was de 75.000ste in ons land en de 1,9 miljoenste wereldwijd onder de petitie. De Universele Verklaring moet helpen wereldwijd een einde te maken aan dierenleed. Het zal een klemmend beroep doen op nationale overheden om ernstig rekening te houden met dierenwelzijn bij het formuleren van wetgeving en beleid voor dieren. Daarnaast moet de Verklaring een maatstaf zijn voor regeringen, instanties, bedrijven en individuen in delen van de wereld waar momenteel weinig of geen aandacht bestaat voor dierenwelzijn.

Minister Verburg was niet de eerste minister die deze petitie tekende. Ministers van Engeland, Zweden, Noorwegen, Colombia, Costa Rica, Cambodja, Fiji en Kroatië gingen Verburg al voor.

Wil jij ook tekenen? Dat kan hier!

vriend worden
Het verhaal van Tibbs