Naar Spanje (3-11-2007)

Afgelopen vrijdag zijn er namens Dutchypuppy twee vrijwilligers naar Spanje vertrokken, om Apapa van Maaike van Poelje te helpen met het bouwen van verblijven voor de dieren. Hun hulp is de komende weken hard nodig, willen de aanwezige honden en katten de winter fatsoenlijk doorkomen.

De vrijwilligers zijn Hans en Manon en zij zullen zo nu en dan een weblog plaatsen om ons op de hoogte te houden van hun vorderingen. Hoog tijd om eens kennis te maken met deze gemotiveerde dierenvrienden.
 
Hans Schins is 43 jaar en heeft thuis twee bull mastiffs. Als vrijwilligers op de dierenambulance heeft hij Manon de Groot leren kennen. In het dagelijks leven runt hij een timmerbedrijf. Manon uit Soest zorgt als ze niet op de ambulance zit voor haar twee kinderen en vijf katten.

In Spanje gaan zij samen met Michiel, die al druk bezig is, keihard aan de slag om de verblijven te renoveren. Daarbij willen ze natuurlijk zoveel mogelijk leren over het reilen en zeilen van een Spaans dierenasiel. Hans zou in de toekomst misschien wel een asiel willen runnen met Manon in Spanje.

Door nu een aantal weken te helpen bij Apapa hopen ze iets te kunnen betekenen in de strijd tegen al dat dierenleed. Hans: "We zijn misschien een druppel op een gloeiende plaat. Maar vele druppels maken de plaat wel wat koeler en beloopbaar."
vriend worden
Het verhaal van Tibbs