Noodkreet uit Frankrijk (13-2-2011)

Rescue PainOnlangs ontving Huayang Dogs Rescue Center in Thailand een noodkreet van de Française Marie. Tijdens haar verblijf in Hua Hin trof zij een zwerfhond aan op de parkeerplaats van het hotel. Al gauw bleek dat niemand zich om het beestje bekommerde.

Marie nam de zorg op zich en bracht de hond eten. Helaas moest ze gedwongen afscheid nemen van de hond, haar verblijf in Thailand zat erop. Eenmaal weer in Frankrijk werd Marie geteisterd door het beeld van ‘haar’ hond die zou verhongeren zonder hulp. Wanhopig stuurde Marie Huayang Dogs Rescue Center een verzoek om hulp.  Rescue Pain1

Als Ton de e-mail van Marie ontvangt blijkt dat ze zich al weken inzet om in contact te komen met stichtingen in Hua hin. Tot dan toe zonder succes. Ton neemt de beslissing en samen met vrijwilliger Jose rijdt hij van Banglamung naar Hua hin, op zoek naar het hotel van Marie. Na enige tijd vinden ze het hotel en vragen de manager waar de hond is. Achter het hotel treffen ze de sterk vermagerde hond aan onder het stof, met treurige ogen, uitgehongerd en vol angst voor mensen. Ze worden gewaarschuwd dat de hond bijt. Tot Ton’s verbazing likt de hond zijn uitgestoken hand waarna hij de hond kan aaien. “Het leek wel of hij begreep dat ik het beste met hem voor had en dat de redding uiteindelijk nabij was” zegt Ton naderhand. Met de grootste voorzichtigheid nemen Ton en Jose de hond mee. Aangekomen bij Warin, de oprichtster en beheerder van Huayang Dogs Rescue Center, wordt de hond direct onderzocht en krijgt een forse behandeling gezien de slechte staat waarin het dier verkeert.

Resue Pain3    Rescue Pain 2

Rescue Pain5    Rescue Pain4

Natuurlijk heeft de hond recht op een naam en gezien zijn broodmagere lijf noemen ze hem Pain, het Franse woord voor brood en wat in het Engels ‘pijn’ betekent. Na de reddingsactie neemt Ton contact op met Marie die erg blij en opgelucht is dat er nu voor Pain wordt gezorgd. Ook houdt Marie zich aan haar woord en doet een donatie. Hiermee kunnen de andere zwerfhonden in het opvangcentrum geholpen worden. “Financiën blijven altijd een probleem in een rescue center in Thailand” aldus Ton. Pain is op dit moment onder behandeling bij een dierenarts en vecht voor zijn leventje.

Meer informatie? Kijk op de website van Huayang Dog Rescue Center.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs