Oproep: materiaal gezocht (7-12-2007)

Het asiel in het Spaanse Ayamonte dat door Dutchypuppy wordt gesteund, heeft dringend behoefte aan materialen om zwerfhonden te vangen. Wie kan ons daar aan helpen?

We zijn op zoek naar de volgende hulpmiddelen:
-Een grote vangkooi (voor grote honden).
-Een verdovingspistool/blaaspijp o.i.d. om een dier vanaf een afstandje te verdoven.

Asielmedewerkster Maaike van Poelje legt uit waarom de spullen nodig zijn: "We hebben geregeld te maken met dieren die zich niet laten vangen. Ze zijn ons vaak te slim af."

Volgens Maaike is het stoppen van een slaapmiddel in hun voer geen goede optie. "Ze verstoppen zich zodra ze zich slaperig voelen en als je dan niet weet waar hun schuilplaats is, kun je ze dus nog niet vangen. Bovendien lopen slaperige dieren het risico aangereden te worden, dus dat doen we liever niet."

"Door middel van een verdoving raken de dieren veel sneller onder zeil. Dat duurt enkele minuten en dan heb je een veel grotere kans het dier te vangen. Een vangkooi schijnt ook wel erg goed te kunnen werken."

Leuk vinden Maaike en haar collega’s het niet om de dieren te vangen. "Ze zijn vaak erg bang, maar ik weet dat als we ze eenmaal gevangen hebben, we hun ergste angst weer weg kunnen nemen en ze snel zullen opknappen."

Heb jij deze spullen in het bezit en ben je bereidt ze voor het goede doel af te staan, neem dan via mailto:info@dutchypuppy.nl contact met ons op. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs