Problemen Calarasi (10-8-2007)

In Calarasi zijn er opnieuw problemen, zo kregen we te horen van Sara die de projecten in Roemenië coördineert. De gemeente lijkt opeens te hebben besloten alle zwerfdieren van straat te halen en in hun eigen asiel te stoppen.
Dat gaat niet op een zachtaardige manier. De honden worden meegesleurd met een vangstok en vervolgens in een klein karretje gestopt. Daar moeten ze vaak - soms wel bij temperaturen van veertig graden in de schaduw - lang in blijven zitten. Sommige honden zijn al aan de hitte bezweken. Het gemeenteasiel is inmiddels overvol.

"We hebben geen verklaring voor hun gedrag en ik maak me veel zorgen over de toekomst", zegt Sara over de situatie. "We gaan zo snel mogelijk naar de gemeente toe om te vragen of we hun asiel kunnen overnemen. Wel op voorwaarde dat ze ophouden met het vangen van honden."

Kortgeleden schreven we op deze site dat het asiel in Calarasi geen gratis voer meer kreeg. Inmiddels is dat gelukig wel weer het geval, maar het aantal honden is zo gegroeid dat de situatie zorgwekkend is, zegt Sara.
vriend worden
Het verhaal van Tibbs