Proces tegen dodingsstation (17-10-2007)

In Zuid-Spanje is een proces gestart tegen de eigenaar van een dodingsstation. Hét moment om de Spaanse autoriteiten onder druk te zetten om het zwerfdierenbeleid te herzien. Teken de petitie!

Nog steeds pakken de autoriteiten in Spanje het zwerfdierenprobleem op een gruwelijke manier aan. Honden en katten worden gevangen en komen terecht in dodingsstations, zogenaamde gemeenteasiels. Daar sterven ze na een aantal dagen meestal een pijnlijke dood. De gemeentes verdienen er een dikke boterham mee.

In Puerto Real, in de zuidelijke provincie Cádiz, zijn de wanpraktijken onlangs naar buiten gekomen. Duizenden dieren zijn daar afgemaakt met willekeurige hoeveelheden verboden middelen, waardoor ze enorm geleden hebben.

Tegen de eigenaar van het dodingsstation is een strafproces in gang gezet. En dat is voor het eerst. Er liggen keiharde bewijzen op tafel. De Spaanse media besteden er veel aandacht aan en de bevolking is verontwaardigd.

Dit is hét moment om de Spaanse autoriteiten ook vanuit het buitenland onder druk te zetten om hun beleid te herzien: structurele oplossingen voor het zwerfdierenprobleem in plaats van 'simpelweg' dieren afmaken.

Op de website van Stichting Dierenhulp Cádiz vind je meer informatie over het proces tegen het dodingsstation in Puerto Real. Via de site kun je een petitie tekenen die vrijwilligers van de stichting eind oktober aanbieden aan de gemeente Cádiz, die het station financiert.
vriend worden
Het verhaal van Tibbs