Project in Thailand vordert gestaag (8-2-2010)

Ton PopulierVorige maand informeerden we jullie over het project van de Nederlander Ton Populier. Hij zamelde geld in voor de omheining van een asiel in Thailand. Ton is daar nu om het project te begeleiden en houdt voor alle sponsors, onder wie Dutchypuppy, een verslag bij.

Ton aan het werkHet Huayang Dog Rescue Center is in 2002 opgezet door Warin Taphaothong.

Lees hier het verslag van Ton over de eerste week in Thailand.

Dinsdag 2 februari
Dag 1 is bijna voorbij en stond in het teken van het afschermen van de linkerzijde van de kennel, zodat de honden niet in dit gedeelte kunnen komen tijdens de bouw van de nieuwe ingang van de kennel. De werkers kwamen opdagen zoals afgesproken, dus dat was weer winst voor vandaag!

We hadden gehoopt vandaag alvast de grond op te hogen, maar het bedrijf dat dat gaat doen had geen chauffeur voor vandaag, want de oude chauffeur is ontslagen wegens diefstal van grond die hij stiekem verkocht aan derden.

Het bedrijf heeft ons toegezegd morgen wel te komen.

ZandvrachtwagenTijdens de bouw in Thailand moet je qua planning dan ook altijd rekening houden met onverwachte problemen van welke aard dan ook. Tijdsplanningen zijn onrealistisch en worden altijd overschreden.  

Als de grond morgen is opgehoogd kunnen we beginnen met de fundering van de voorkant van de omheining. Dat wordt een muur van 2,30 meter hoog en zo,n 15 meter breed, met in het midden een grote ingang naar de kennel.

Woensdag 3 februari
Vandaag was helaas een dag met veel obstructies en onduidelijkheden.

De dag stond in het teken van grondophoging en de nieuwe chauffeur van het bedrijf was er gelukkig, alleen kwam hij met ladingen zand die veel te klein waren. Daardoor ontstond er een klein conflict.

Na een gesprek met de eigenaar van het bedrijf bleek dat een ‘overijverige’ sergeant van de plaatselijke politie zijn zakken aan het vullen was. Hij hield de vrachtwagens met zand aan en eiste smeergeld. In ruil daarvoor mochten de vrachtwagens verder rijden. Hij vond alleen wel dat de vrachtwagens te zwaar waren.

Hierop heb ik de hoofd-commissaris gebeld en deze wat geld onder tafel beloofd en gevraagd ons verder met rust te laten de komende tijd. Dat heeft tot een goede afspraak geleid.

Oude materialen worden afgevoerdDe eigenaar van het zandbedrijf heeft tevens voor ons zijn prijs verlaagd. Hij zal drie extra volle wagens doneren aan het Huayang Dogs Rescue Center.

De oude omheining is vandaag gesloopt en de oude rotzooi is verkocht aan een opkoper.

Morgen verwachten wij nog enkele vrachtwagens met zand om een groot gat op te vullen achterin de nieuwe kennel. Hierna kan begonnen worden met de fundering van de voorkant die nu vrij is en geëgaliseerd.

Donderdag 4 februari
Gelukkig vandaag een vruchtbare dag achter de rug en Boeddha was ons goed gezind, wat wel weer eens tijd werd!

De laatste grondophogingen aan de rechterkant van de kennel zijn klaar, minus een klein meertje dat zo diep was dat we zijn opgehouden.

Het meer waarin de honden kunnen badenHet droogleggen van dit meertje zou 30 extra vrachtwagens zand kosten. Dat is het niet waard en het is zonde van het extra geld.

In plaats daarvan zullen we de omheining wat verleggen, zodat het meertje aan de buitenkant van de kennel komt te liggen. Wel gaan we het grote meer een onderdeel van de kennel maken, zodat de honden hier hun eigen hondenzwembad krijgen en kunnen baden wanneer ze daar zin in hebben.

Een klein deel van het meer ligt op het terrein van de buurman, waardoor we in het meer een afrastering moeten maken van gaas waar de honden niet overheen kunnen.

Warin is vreselijk blij met alle ontwikkelingen, maar vervloekt mij dat ze niets mag bewaren van alle oude troep. Ik ben bang dat ze dat later weer zou gaan gebruiken om een nieuwe sloppenwijk van te bouwen.

Omdat het de bedoeling is dat dit juist ophoudt, heb ik mijn poot op westerse wijze stijf gehouden bij deze beslissing.

Morgen gaan we inkopen doen van materialen en overmorgen wordt begonnen aan de fundering van de hoofdingang.

Sterilisatie van een zwerfhondMaandag 8 februari
Gisteren heb ik uit eigen zak drie dierenartsen ingehuurd en wat lokale bevolking om een groep wilde straathonden te vangen en te castreren en steriliseren. Deze honden zorgen hier al jaren voor talloze puppy’s. Omdat ze wild zijn, waren ze bijna onmogelijk te vangen.

In overleg met de dierenartsen is het plan gemaakt om de moelijk te vangen honden te verdoven met een pijltje en daarna te behandelen.

Ik vroeg of ze in het bezit waren van een verdovingsgeweer maar dat bleek een domme vraag te zijn, want dat gebruik je schijnbaar alleen bij olifanten en is veel te krachtig voor honden, goed weer wat geleerd.

Er werd een blaasroer gebruikt van eigen makelij en ik moet zeggen dat degene die het hanteerde zeer vakkundig was. De honden hebben niet geleden en waren meestal bij het eerste pijltje snel buiten bewsutzijn.

Uiteindelijk hebben we 25 honden behandeld en opgenomen in de kennel.

Wilde hond gesteriliseerdDit was maar één dag uit het leven van Warin. Ze heeft dagelijks met deze ellende te maken. Ik begrijp niet hoe ze het volhoudt. Mijn bewondering voor haar stijgt met de dag.

De bouwactiviteiten vorderen, maar de plannen worden tussendoor vaak gewijzigd. Zo is nu besloten dat op de muur bij de ingang de naam van het centrum wordt geschilderd.

Achter de hoofdingang komt een 7 meterlange sluis van kippengaas. Een volgende deur geeft toegang tot de kennel. Dit om te voorkomen dat je bij de hoofdingang meteen wordt bestormd door honderden honden.

Er zijn nog andere uitbreidingen nodig waarvoor ik een plan aan het maken ben met een kostenberaming. Ik hoop dat we ook hier donaties voor krijgen, zodat wat hier nodig is in één keer kan worden gedaan.

Warin met haar hondenWil je meer weten over het asiel van Warin Taphaothong of wil je steun bieden, neem dan een kijkje op de website  

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs