'Respect is minstens zo belangrijk' (16-1-2008)

Een bezoekster van onze website vraagt aandacht voor ZARPA, een stichting die afgedankte honden in de Spaanse Pyreneeën opvangt.

Net als in andere delen van Spanje is de nood hoog in de Pyreneeën, schreef Ushuaya in een mail aan de Dutchypuppy Foundation.

"In de bergen wemelt het van de zwerfhonden en er worden veel dieren gedumpt door hun eigenaren, waaronder afgedankte jachthonden.

Kort geleden heeft een aantal vrijwilligers daarom ZARPA (Zaragoza Protección Animal) opgericht. De stichting is volledig afhankelijk van donaties en sponsorgeld; de gemeente draagt niets bij.

ZARPA haalt ook honden uit het gemeenteasiel, die anders een paar dagen na aankomst gedood zouden worden. Alle dieren die binnenkomen (ook katten) worden gechipt, getest op ziekten en gesteriliseerd. Daarna wordt getracht een nieuw thuis voor ze te vinden, maar dat valt in een land als Spanje niet mee.

Behalve nieuwe baasjes is er ook behoefte aan medicamenten (zoals b.v. anti-parasitaire middelen) en halsbanden, lijnen, manden, dekens en dergelijke.

De vrijwilligers van ZARPA zijn zich ervan bewust dat alleen de opvang van honden en katten, niet de oplossing is van het zwerfdierenprobleem. Voorlichting over het houden van dieren en bijbrengen van respect voor levende wezens is minstens zo belangrijk."

Wil je meer weten over ZARPA? Neem dan een kijkje op hun website.

Voor meer informatie over deze stichting: ush_uaya@hotmail.com

vriend worden
Het verhaal van Tibbs