Robespierre en Dingo (9-10-2007)

De toekomst zag er allesbehalve rooskleurig uit voor de Roemeense honden Robespierre en Dingo. Gelukkig was stichting Save the Dogs er net op tijd bij om ze van de ondergang te redden.

Iedere hond die wordt gered, is mooi meegenomen. Daar zullen Robespierre en Dingo het zeker mee eens zijn.

Robespierre liep in de straten van Boekarest rond met infecties aan de huid, een ernstige vorm van eczeem. Veel mensen zijn bang voor honden met dit soort huidziektes, omdat ze denken dat het besmettelijk is. De dieren worden geschopt en geslagen. Ze worden ook verstoten door andere zwerfhonden, waardoor ze vrijwel geen kans hebben om te overleven op straat. Meestal sterven ze een pijnlijke en langzame dood. Robespierre heeft het geluk gehad dat hij werd opgemerkt door de mensen van Save the Dogs. Binnenkort wordt hij opgenomen in het adoptieprogramma.

En dan Dingo. Deze hond liep zwaargewond rond bij een gebouw in Cernavoda. Zijn ene poot zat helemaal verwikkeld in een draad. Hoe dat is gebeurd is onduidelijk, maar de verwondingen waren zo erg dat zijn pootje geamputeerd moest worden. De operatie is geslaagd en Dingo volgt nu een zware antibioticakuur. Als het beter gaat, zal ook hij in aanmerking komen voor adoptie.
vriend worden
Het verhaal van Tibbs