Scholieren helpen mee in Spaans asiel (13-3-2009)

Het asiel in KimbaNog deze maand vertrekken 30 leerlingen van een MBO in Nijmegen naar Andalusië om mee te helpen in een asiel. Ze gaan er onder meer nieuwe hokken bouwen en bestaande hokken opknappen.

Het asiel in Kimba 2Het asiel, Kimba genaamd, ligt in de gemeente Chiclana de la Frontera, in de provincie Cadiz. Er zitten ruim 165 honden en een aantal katten. Zoals in veel buitenlandse asiels zijn ook de omstandigheden in dit opvangcentrum verre van ideaal.

Twee leraren van de MBO, die in het gebied op werkstage waren en in het asiel terechtkwamen, konden hun ogen niet sluiten voor alle ellende en besloten een schoolproject op te zetten om te helpen.

Veel scholieren reageerden enthousiast op het initiatief. De eerste groep van 15 personen vertrekt op 21 maart en komt op 28 maart terug. Diezelfde dag stappen hun opvolgers op het vliegtuig. Ook zij zullen een week in het asiel gaan werken.

De leerlingen, allemaal rond de 17 jaar, verblijven in een vakantiehuis van Nederlandse mensen.

Behalve timmeren, verven en schoonmaken, zorgen de leerlingen er ook voor dat de dieren wat extra aandacht en verzorging krijgen. Hieronder valt bijvoorbeeld: nagels knippen, trimmen, gebitsverzorging en socialisatie.

Voor vertrek naar Zuid-Spanje zijn de scholieren nog druk met het inzamelen van allerlei spullen, zoals dekens, hondenmanden, riemen en schone medicatiespuiten.

Wil je meer weten over dit initiatief, kijk dan op de website van de Helicon MBO in Nijmegen.

Houd ook de site van Dutchypuppy in de gaten, want als de leerlingen terug zijn, kun je hier een verslag lezen van de trip.

 

 

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs