SDB start scholenproject (1-10-2008)

Wilma1Goed nieuws van Wilma van Stichting Dierenopvang Bosnië! SDB heeft toestemming gekregen van het ministerie van Educatie in Bosnië om langs scholen te gaan om kinderen voorlichting te geven over de omgang met dieren. "En dat niet alleen", meldt Wilma ons, "het ministerie is ook nog eens heel positief over ons project".

Wilma:

Wilma2"We hebben op het moment contact met acht scholen die rond en in Orasje liggen. Vrijdag vertrekken we weer voor een week richting Bosnië en dan gaan we met onze educatieboekjes langs de scholen.

De eerste contacten zijn afgelopen week al gelegd. Nu gaan we terug om precieze afspraken met de scholen te maken en hopen we volgende week te beginnen met de presentaties. We zijn ons helemaal gek aan het werken om alles op tijd rond te krijgen en om alles zo goed mogelijk voor te bereiden, want het is en blijft Bosnië en dat valt niet altijd mee.

We hopen natuurlijk dat we terug kunnen komen met een supergoed gevoel en dat we een aantal kinderen, ouders en scholen hebben kunnen laten zien dat het ook echt anders kan en dat het zwerfhondenprobleem aan te pakken is.

Hopelijk is dit het begin van een grotere campagne en zal het educatieproject als een olievlek over Bosnië gaan. Als het volgende week goed gaat, zullen er vast en zeker andere scholen volgen. Wij zijn in ieder geval heel enthousiast."

Lees hier de reactie van het ministerie van Educatie.

Wilma houdt ons de komende tijd op de hoogte van het scholenproject.

 

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs