Sterilisatieactie Stichting Dierenopvang Bosnië in aantocht (23-3-2011)

SDB In Bosnië zitten de dierenasiels overvol met dieren. Daarom vertrekt Stichting Dierenopvang Bosnië in april naar Orasje om daar de handen uit de mouwen te steken. 

Stichting Dierenopvang Bosnië richt zich namelijk vooral op het oplossen van het probleem in het land zelf. Dit doen zij door sterilisaties, het geven van educatie en door samen te werken met lokale organisaties en de overheid. 

SDB 1     SDB 2

In april heeft SDB een druk programma gepland in Bosnië en gaat tijdens het bezoek diverse projecten langs. SDB wil zoveel mogelijk dieren steriliseren in Orasje. Dit om de groei van het asiel terug te dringen. Het komt helaas te vaak voor dat mensen puppy's over het hek dumpen die het asiel vervolgens opvangt. Ook start SDB een PR campagne om huisdiereigenaren op te roepen met hun eigen dier of zwerfdier langs te komen bij het asiel. Hierbij worden de dieren gratis gesteriliseerd, gevaccineerd en ontwormpd. SDB wil ongeveer 25 dieren per dag gaan steriliseren. 'We hopen dat dit haalbaar is, maar we moeten afwachten hoeveel medische noodgevallen we in Orasje tegenkomen', zegt de stichting. 

Ook heeft SDB grootse plannen met de kennels in Orasje. Die zijn hard toe aan flink onderhoud, want de dieren staan nu tot hun oksels in de modder. De plannen zijn om een drainagesysteem en een waterleiding aan te leggen, ongeschikte verblijven te slopen en de elektriciteit vernieuwen. Om dit alles te realiseren gaan er echte klussers mee tijdens deze reis. 'Het is belangrijk zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen in de paar weken dat we daar zijn', aldus SDB. 

De Dutchypuppy Foundaion heeft SDB een hart onder de riem gestoken en een bedrag gedoneerd om het sterilisatieproject te steunen.

Lees hier meer over het werk van Stichting Dierenopvang Bosnië.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs