Stichting Comité Dierennoodhulp: “Kyra heeft een nieuwe familie!” (18-3-2011)

kyra1Eerder berichtten wij over Kyra, een labradorpup van destijds drie maanden oud, die door een aandoening niet groter was dan een chihuahua. De website van Stichting Comité Dierenhulp meldde deze week fantastisch nieuws: Kyra heeft een nieuwe familie!

kyra familie 2Met een inzamelingsactie zorgde de stichting ervoor dat Kyra onderzocht en zo nodig geopereerd kon worden. Diverse onderzoeken later is nog steeds niet duidelijk waar Kyra aan lijdt. Aandoeningen aan haar lever en schildklier zijn uitgesloten, maar het blijft vreemd dat ze in het begin niet groeide en zo ziek was. Nog steeds is Kyra geen pup zoals een pup hoort te zijn. Ze is snel moe en wil buiten maar kleine stukjes lopen, piept en klaagt als ze te lang heeft gelopen. Maar ondanks dit, blijft Kyra een gezellig en ondeugend hondje en inmiddels groeit ze als kool.

kyra familie 3Tijd om nieuwe baasjes voor haar te zoeken dus. Kyra kon zelfs kiezen en is dan ook bij meerdere families op bezoek geweest. De keuze is uiteindelijk gevallen op een familie uit Dalfsen met twee volwassen labradors. Zij zagen zo’n brutale soortgenoot wel zitten. En voor Kyra is het een plek waar ze aan de ene kant voldoende rust krijgt, maar aan de andere kant ook vriendjes heeft die ze kan uitdagen wanneer ze wil.

Lees hier het hele verhaal van Kyra.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs