Stichting Dierenthuis moet ontruimd (15-6-2008)

Aarle rixtel 1Het ziet er slecht uit voor de 550 oude en zieke dieren van Stichting Dierenthuis in het Brabantse Aarle-Rixtel. De rechter heeft bepaald dat het terrein op 1 juli ontruimd moet zijn. Er ligt een dwangsom van 75.000 euro. Maar waar moeten de honden en katten nu heen?

Aarle Rixtel 4De advocaat van Stichting Dierenthuis had om uitstel gevraagd, maar de burgemeester en wethouders van de gemeente Laarbeek, waar Aarle-Rixtel onder valt, zien daar niets in. Ze blijven erbij dat de opvang niet past in het bestemmingsplan.

Stichting Dierenthuis verhuisde in oktober 2007 van Wilbertoord naar Aarle-Rixtel. Met 30.000 vierkante meter grond een paradijs op aard voor de dieren. Een aantal maanden geleden gaf de gemeente te kennen dat de dieren moeten verdwijnen, omdat de opvang in strijd is met het bestemmingsplan.

Op het pand en het terrein rust de bestemming honden- en paardenpension en als medebestemming dierenpension. Dat houdt onder meer in dat dieren er niet permanent mogen verblijven. Ook heeft een aantal buren geklaagd over stank- en geluidsoverlast.

Stichting Dierenthuis stapte naar de rechter, maar die heeft de gemeente dus in het gelijkgesteld. Met acties hoopt het Dierenthuis te bewerkstelligen dat de gemeente alsnog van gedachten verandert. Zo is er een petitie in omloop. Heb je die nog niet getekend, doe dat dan snel, want de tijd dringt.

Lees ook onze eerdere berichtgeving over Stichting Dierenthuis

Aarle Rixtel cAarle Rixtel a
                                                                                              Aarle Rixtel f                                        
Aarle Rixtel b                                                                               

vriend worden
Het verhaal van Tibbs