Storm verwoest Spaans asiel (14-4-2009)

La Pontiga 1De hevige stormen die vorige maand Zuid-Europa teisterden, hebben het Spaanse asiel La Pontiga zwaar getroffen. Volgens HelpThem, een stichting die het asiel in Noord-Spanje steunt, waren de omstandigheden in het asiel al erbarmelijk, maar heeft de storm nu echt alles vernield.

La Pontiga 3"Het is een horrornacht geworden voor de dieren", zo schrijft vrijwilliger Paula ons in een email. "De doodsangst van de honden moet ongelooflijk zijn geweest, want de stress en hysterie was nog aanwezig toen de vrijwilligers de volgende morgen aankwamen bij het asiel. De honden liepen radeloos en verward op het terrein rond."

"De daken waren van de kennels gewaaid en de kenneldeuren stonden open, omdat de sloten het niet hadden gehouden. De honden waren op zoek gegaan naar schuilplekken en waren in paniek over de kennels heen gesprongen. Met kleine Angie ging het mis; ze werd gegrepen door een grotere hond en overleefde het niet."

"Toen de vrijwilligers zagen welke tragedie zich had afgespeeld, stortte hun wereld even compleet in. Maar er was geen tijd om verdrietig te zijn, want alles moest weer worden opgebouwd. 228 honden moesten een veilig onderkomen krijgen. Ze raapten zichzelf bij elkaar, stroopten de mouwen op en gingen aan de slag. Het materiaal van de hokken werd bij elkaar gezocht en weer provisorisch in elkaar gezet."

La Pontiga 2"Ook de noodgenerator die zorgde voor vers drinkwater en water om de hokken schoon te maken, heeft het tijdens de storm begeven. Slechte kennels, geen nachtverblijven en geen water. Materialen en financiële middelen ontbreken. De situatie is onhoudbaar", aldus Paula.

Wil je de dieren in La Pontiga helpen, ga dan voor meer informatie naar de website van HelpThem.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs