Succesvolle actie voor Thaise hondenopvang (6-1-2010)

Warin3Met de actie ‘Meters voor Warin’ is er geld ingezameld voor de omheining van een hondenopvang in het zuiden van Thailand. Er was 190 meter nodig; Dutchypuppy heeft de laatste 57 meter gedoneerd.

Warin omheining nuHet asiel is in 2002 opgezet door de Thaise Warin Taphaothong. Sinds die tijd is de hondenpopulatie in de opvang razendsnel gegroeid. Onder meer omdat er regelmatig zieke en stervende honden bij het hek van Warins huis worden gedropt. 

De omheining van de opvang bestaat nu grotendeels uit golfplaten die oud en verroest zijn, waardoor de honden heel gemakkelijk kunnen ontsnappen. Met alle gevolgen van dien: het is niet ongewoon in Thailand dat zwerfhonden worden beschoten of expres aangereden.

Warin plan omheiningWarin heeft jarenlang alles alleen moeten doen, maar afgelopen jaar kreeg ze hulp van de Nederlander Ton Populier, die in de Bangkok Post een artikel las over haar project.

Hij maakte een website voor haar en zette de actie ’Meters voor Warin’ op poten.

Er is 190 meter (16 euro per meter) aan hekwerk nodig om het terrein te omheinen. Vandaag stond de teller op 133 meter. Dutchypuppy heeft besloten om dit mooie initiatief te steunen en de laatste 57 meter te bekostigen. 

Wil je meer weten over het project van Warin Taphaothong, neem dan een kijkje op de website  
Warin2Warin5
Warin6Warinvriend worden
Het verhaal van Tibbs